Před týdnem jsem zmrzlá seděla v kuchyni a přemýšlela jakou večeří zahřát tělo a duši. Nakonec byly křupavé selské brambory. Dnes se ploužím po bytě, piji jednu sklenici vody za druhou a to poslední, co bych chtěla večer dělat, je stát u horké plotny a připravovat nějakou opulentní večeři. A právě pro dny jako jsou tyto se moc dobře hodí Turkey club.
Poprvé jsem na něj narazila tady. Jedná se dvoupatrový sendvič skládající se z pár opakujících se ingrediencí, které k sobě krásně ladí.
Více o Turkey club si můžete přečíst třeba zde.
Suroviny pro dvě osoby:
- 6 plátků toustového chleba
- 4 plátky krůtích prsou
- 4 plátky slaniny
- asi 2 rajčata
- ledový salát
- majonéza
Postup:
Chleba si opečeme v toustovači, slaninu a maso na pánvi a skládáme následovně: chléb, majonéza, maso, salát, rajče, slanina, chléb, majonéza, maso, salát, rajče, slanina, chléb. Tousty rozkrojíme napříč a propíchneme párátky.
Je lepší podávat maso i slaninu ještě horké. Já si maso dělala dopředu, ale příště bych ho alespoň přihrála.
Tohle jídlo doporučuji na páteční večer s dobrým filmem nebo na nějakou menší party. Zcela jiště si ho ale stejně dobře vychutnáte i v pondělí, úterý…
Jdu ho vyzkoušet!!! Už se těším :)
Ať se povede a chutná!:)
Nejlepší sendvič co jsem zatím jedla!!!
To mám radost, že chutnal! My ho budeme mít dnes:)
právě jsme ho taky vyzkoušeli, i když spíš jako chicken club, protože neměli krůtí maso. Je to opravdu bezvadná letní večeře.
Je vidět, že je teplo a nikomu se nechce vařit! Já si ho připravila dnes na oběd a byl fakt dobrý :-)