Když čekáme návštěvu, když chci mít slavnostní neděli, když mám prostě chuť na nutellu…
Jednoduchý a přesto vyjjímečný. Nutellový dort si vychutnujte v klidu, v pohodě a tam, kde je Vám prostě dobře. A úžasný je se lžičkou kysané smetany :-)
Recept je podle kuchařky S Italem v kuchyni:
Těsto:
- 110g hladké mouky
- 50g cukru krupice
- 45g másla
- 1/5 kypřícího prášku
- 10g kakaa
- 2 žloutky
- kapka oleje extra virgin
- špetka soli
Krém:
- 150g nutelly
- 50g hořké čokolády na vaření
- 100ml smetany
- 100ml mléka
- 1 vejce
Z ingrediencí jsem vypracujeme těsto, které jsem dala na půl hodiny odležet ve folii v lednici. Formu na koláče jsem vyložila pečícím papírem (můžete i vymazat máslem), na dno jsem dala rovnoměrně 2/3 těsta. Zbytkem těsta jsem vyložila formu ze stran. Jde to ztuha, může se zdát, že těsta je hrozně málo a nevyjde to, ale když zapojíte obě ruce a trochu síly, tak se Vám to určitě podaří :-)
Mezitím jsem ve vodní lázni rozpustila nutellu, čokoládu, mléko a smetanu. Po vychladnutí jsme vmíchala jedno celé vejce a nalila do formy na těsto. Dort se pekl v předehřáté troubě na 175 stupňů asi 20min.
Dort dělám většinou den před podáváním, uchovávám ho v ledničce a mám pocit, že mu to velmi prospívá :-)