Domů » Losos s citronem a koprem podle Dity P.

Losos s citronem a koprem podle Dity P.

P1050458

Nevěřila bych, že nějaká úprava lososa naši rodinu nadchne víc než naše osvědčená varianta s máslem a bylinkami. Navíc losos a cibule, k tomu jakási sojovka : „To bude škoda masa“ říkala jsem si. Na druhou stranu jsem chtěla Ditě Pecháčkové důvěřovat a vyzkoušet něco nového. A přiznám se, že tento recept předčil mé očekávání.

Potřebovala jsem pro 3 strávníky:

  • asi 3 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule nadrobno nakrájené
  • 3 filety z lososa
  • sůl, 1 lžíce kmínu
  • 3 lžíce limetkové šťávy (v receptu jsou 3 citrony nakrájené na kolečka)
  • 2 hrsti nasekaného kopru
  • 3 lžíce teriyaki omáčky
  • pepř
  • 60 g másla nakrájeného na kousky

Postup:

Předehřála jsem si troubu na 180 ºC. Na pánvi jsem na oleji osmahla cibulku doměkka. Lososa po opláchnutí a osušení jsem osolila a dala do zapékací mísy. Na filety jsem rozprostřela osmahlou cibulku, pokapala limetkovou šťávou, rovnoměrně posypala koprem a kmínem. Zbývalo pocákat teriyaki omáčkou, opepřit a přidat na kousky nakrájené máslo. V troubě jsem vše pekla asi 15 minut. Dita P. píše 20 -25 minut, ale maso bylo akorát propečené již po čtvrt hodince.

P1050452

Kombinace všech chutí k sobě krásně ladila. Sice platí, že v jednoduchosti je krása, ale v tomto složení byla chuť výtečná. Příště asi zvolíme jako přílohu domácí hranolky, ale s vařenými bramborami nic nezkazíte.

2 comments

  1. Monika says:

    Jee děkuji zase za připomenutí, že už jsem ho dlouho takto nedělala. Přece jen u nás zvítězila klasika, ale ne pro chuť, ale spíš pro zapomnětlivost. Vždycky mi doma na tuto variantu něco chybí, ale napravím to.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..