Zamilovala jsme se na první pokus. Frittata je skvělý recept, který se hodí nejen do práce, ale určitě třeba i na piknik či na výlet. Konečně jsem také využila své čtyři formičky na tartaletky, které mi ulehčily práci s porcováním.
Na čtyři porce jsem potřebovala :
4-6 brambor oloupaných a nakrájených na plátky
50 g slaniny nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku na plátky
2-3 osolené vejce prošlehané s trochou mléka nebo smetany
Hrst parmezánu (Gran Moravie)
6 cherry rajčátek
Pár plátků baby špenátu
Hrst černých oliv nakrájených na půlku
Tymián
Nejprve jsem nakrájené brambory povařila do poloměkka v osolené vodě. Mezitím jsem si osmahla slaninu a česnek. Přidala jsem k nim brambory a vše lehce opékala. Pak jsem směs rozdělila do formiček. Na bramobry jsem dala rozpůlená rajčata, špenát, olivy. Do vaječné směsi jsem dala půl nastrouhaného parmazánu a brambory zalila vejci, posypala zbytkem parmazánem a tymiánem. Všechny malé frittaty jsem dala na chvíli zapéct do trouby na 180 stupňů. Můžete zamozřejmě zapnout i gril, ať má sýr pěknou křupavou krustu.
Salát:
Baby špěnát
Mrkvev na proužky
Ředvičky na kolečka
Zálivka z oleje, citrónu, soli a pepře
Zeleninu jsem smíchala dohromady a zalila jednoduchou zálivkou.
Manžel odešel do práce se třemi mini frittatami a já si pochutnala na té čtvrté. Určitě se dá ale připravit i připravit do velké koláčové formy nebo rovnou na pánev. Pokud si frittatu vychutnáváte s přáteli, krásně ji doplní i sklenka dobrého vína :-)