Přemýšlela jsem, jak bych využila uvařenou cizrnu, kterou jsem měla schovanou v ledničce. Na pomazánku ani cizrnu na paprice jsem chuť neměla. Chtěla jsem na večeři něco rychlého a lehkého, abych trochu vyvážila všechny ty řízky, krůty a kachny. Nakonec jsem zaexperimentovala a vyšel z toho docela zajímavý salát.
Pro dvě osoby jsem potřebovala:
- 150 g uvařené cizrny nebo cizrny z konzervy
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 1 malá cuketa
- 1 červená paprika
- 1/2 lžičky kari koření (případně podle chuti)
- lžíce olivového oleje
- menší hlávkový salát
- sušená máta
- citron
- sůl
Zeleninu jsem nakrájela na kostičky. Na oleji jsem orestovala cibuli se solí a kari kořením. Když byla cibule měkká, přidala jsem cizrnu a papriku a restovala jsem asi 5 minut. Nakonec jsem přidala i cuketu a ještě chvíli restovala, dokud cuketa nezměkla.
Směs jsem nechala trochu vychladnout. Natrhala jsem listy salátu, omyla je a osušila a dala na talíř. Obsah pánve jsem naložila na listy salátu. Vše jsem pokapala pár kapkami citrónové šťávy a posypala mátou*.
* Sušenou mátu jsem koupila v řeckém obchodě Hermes v Brně