Další díl seriálu o cibuli nese název Cibulový dip. Je to velmi jednoduchý recept z kuchařky Deníku Dity P.
Budete potřebovat:
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 velké cibule, nakrájené najemno
- 225 g zakysané smetany
- 60 g smetanového sýru nebo žervé (já používám většinou Almette nebo Gervais)
- 1 lžíce bílého vinného octa
- sůl a čerstvě namletý pepř
- hrst pažitky nasekané najemno (já použila i petržel a chuťově byl dip také moc dobrý)
- tousty nebo krekry k podávání
Na rozehřáté pánvi jsem na oleji osmahla cibuli tak, aby byla krásně zlatá až nahnědlá. Ze zkušenosti doporučuji nechat osmahnout více než méně, chuť je pak lepší :-) Cibuli jsem nechala chvíli vychladnout.
Ve větší misce jsem smíchala zakysanou smetanu, sýr, cibuli, ocet, sůl a pepř. Nakonec jsem přidala petržel. Dip jsem zakryla alobalem a dala do ledničky vychladnout. Opravdu je lepší uleželý, chutě se krásně propojí.
A vychladlý dip s teplým toustem je opravdu delikátní záležitost!
Díky Míšo za tip, vypadá to skvěle. Supr fotky!
Tak snad bude chutnat :-) A kdybys viděla, kde jsem to fotila a jak jsem naháněla světlo… :-)
A kde si to fotila? :)))
Je to focené na parapetu v kuchyni.