V hlavní roli pita chleba. Trochu jsem se bála, zda nebude moc tuhý a suchý, ale v kombinaci ze zeleninou to nebylo vůbec špatné. Možná ale příště vyzkouším i nějaký dip či dresink. Ančovičky a kapary jsem vyzkoušela po delší době a daly tomu příjemný pikantně-štiplavý nádech.
Na oběd jsem potřebovala:
- 4 Pita chleby
- 1 Cibuli na kostičky
- Půl cukety na kostky
- Jednu červenou papriku na kostky
- 2 Žampióny na plátky
- Hrst černých oliv rozpůlených
- Půl plechovky ančoviček lehce pokrájených
- Hrst kapary
- Tymián
- Sůl
- Pepř
- Balkánský sýr
- Rukolu
Cibuli, papriku, žampiony a cuketu jsem postupně opekla na pánvi než zelenina změkla. Směs jsem nechala chvíli vychladit, pak jsem přidala zbytek ingrediencí a ochutila tymiáném, solí a pepřem. Pita chleba jsem opatrně rozřízla, ale ne úplně, jen tak aby mi vznikla hluboká kapsa. Do té jsem vložila trochu rukoly, zeleninovou směs, opět trochu rukoly a nakonec jsem vše posypala balkánským sýrem.
Ke třem plněným pitám dostal muž ještě jogurt s müsli a mraženou zásobou malin a navrch ještě jablko… Já si dala na oběd poslední pita chleba se zbylou zeleninou.
Pokud hledáte další inspiraci, připojte se ke mně na Facebooku, kde můžete najít další recepty a fotky svačin a obědů :-)