Pokud máte rádi teplé a rychlé večeře, potěším vás :-)
Mým hitem letošní sezóny jsou rychlé topinky s grilovanou zeleninou.
A dobrá na nich je nejen chuť, ale i to, že fantazii se meze nekladou!
Co potřebujete:
- Zeleninu, která se hodí na gril či pánev (paprika, cibule, cuketa, lilek, rajče,…)
- Několik krajíců chleba – záleží, jaký máte hlad
- Olivový olej
- Česnek (pokud nemáte rádi, vynechejte)
- Vejce
- Sůl
- Pepř
- Něco zeleného na posypání (petržel, pažitka, koriandr,…)
Do rozhřáté trouby (asi na 160°C) jsem vložila krajíce chleba a nechala péct dokud nebyly propečené a křupavé. Zabere to tak 5-10 minut.
Zeleninu jsem omyla a nakrájela na kolečka, v případě cibule na měsíčky. Malá rajčata nemusíte ani krájet a na pánev je dejte tak jak jsou, případně je rozkrojte napůl. Pokud se chystáte zeleninu grilovat, stačí ji potřít olejem. V případě restování na klasické pánvi kápněte olej přímo na pánev. Cibuli je dobré opéct jako první, pak k ní přidat lilek, papriku a nakonec cuketu a rajčata, která nepotřebují tolik času na úpravu. Až se vám bude zdát zelenina dostatečně měkká, máte hotovo.
Pokud chcete, vylepšete si topinku volským okem. Rozpalte pánev a olej, vejce rozkklepněte a čekejte, až se bílek propeče a ztuhne a žloutek zůstane tekutý.
Když máte topinky hotové, rozmíchejte v misce olej s ustřenými stroužky česneku, solí a pepřem. Mašlovačkou topinky potřete. Na chleba naneste zeleninovou směs a nahoru položte volské oko. Podle chuti osolte a opepřete. Celou topinku posypte zelení.
Dobrou chuť!
Vynikající večeře, dnes jsem ji vyzkoušela :) díky!
Jsem ráda, že chutnalo… :-)