Domů » Selské brambory

Selské brambory

selské brambory

Zbožňuji brambory! Mohla bych je jíst téměř pořád a v jakékoli úpravě. Ke smažené cuketě bramborovou kaši, ke kuřeti šťouchané, k rybě jen tak na másle. Ale když jsou dny jako tyhle, plné deště a černých mraků, mám nejraději brambory po selsku. A je úplně jedno jestli je zrovna půlka října nebo začátek července. Tyhle brambory vás totiž zahřejí nejen v žaludku.

Úprava je známá a jednoduchá, ale mně to nedá ji sem nenapsat.

Brambory očistím, oloupu a nakrájím na plátky. Omastím olejem nebo máslem (já osobně dávám přednost máslu a nijak s ním nešetřím). Osolím, posypu kmínem a navrch dám nejméně čtyři stroužky drceného česneku. Když jsou brambory téměř upečené, pokladu je plátky ze dvou  cibulí a slaninou nakrájenou na kostičky. Pár minut před koncem pečení zaliju kysanou smetanou nebo jogurtem. Množství cibule a česneku je počítáno na velký plech brambor, ale záleží také na chuti.

A jaké jídlo v deštivých dnech provoní váš domov a bezpečně zažene splín?

7 comments

  1. jana says:

    za recept tisíceré díky, markét. přesně to, co doma milujem.

    /chtěla jsem napsat žerem – ve smyslu áááách, ta láska – ale pak mně to přišlo v souvislosti s dlabancem krapet nepatřičné:o)))/

    j.

  2. Misha says:

    Jsme rády, že chutnalo. I když jsme netušily kolik radosti můžou způsobit zapečené brambory :-) U nás jsou ale také velmi oblíbené…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..